miércoles, 5 de marzo de 2008

Comunicat del SEPC sobre la protesta a la facultat de lletres de la UAB i la posterior actuació policialUniversitat Autònoma de Barcelona, 5-3-2008

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes, davant de la tancada, d’ahir, de desenes d’estudiants a la facultat de lletres de la UAB, que va acabar amb una intervenció policial desmesurada i violenta, a petició del rectorat de la Universitat, volem manifestar que:- Donem ple suport als estudiants que van participar a la protesta a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, i a totes aquelles iniciatives que vagin encaminades a aturar la imposició del procés de Bolonya.- Denunciem l’actitud mostrada pel rectorat que, lluny de ser dialogant i raonada, ha estat agressiva i autoritària. - Denunciem la violenta actuació dels Mossos d’Esquadra durant el desallotjament dels estudiants tancats a la facultat. El resultat d’aquesta actuació ha estat de 35 estudiants identificats i 31 ferits pels cops dels agents antiavalots

Per tot això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:
1.- La dimissió immediata dels senyors Lluís Ferrer i Caubet, rector de la UAB; Joan Carbonell Manils, vicerrector d’Estudiants de la UAB; i Rafael Grasa Hernández, secretari general de la UAB, per haver ordenat la intervenció dels Mossos d’Esquadra contra els estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres.
2.- Una rectificació pública del senyor Rafael Grasa Hernández, secretari general de la UAB, per haver ofès als estudiants en acusar-los, entre d'altres coses, de “feixistes”, i haver mentit sobre la intervenció policial en unes declaracions a la premsa.
3.- Que no s’obri cap expedient, ni es presenti cap denúncia, contra els estudiants que van protagonitzar la protesta a la Facultat de Filosofia i Lletres.
4.- Que s’obri un veritable procés informatiu i participatiu entre tots els agents implicats (estudiants, professors i membres del PAS) per decidir com aplicar les reformes que afecten l’àmbit universitari.
Finalment, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans encoratgem al conjunt dels estudiants a continuar lluitant per a construir una universitat pública, catalana, popular, de qualitat i antipatriarcal. Per això, animem a tothom a participar a la manifestació que es celebrarà demà, dijous 6 de març, a les 12 hores a la plaça universitat de Barcelona contra la imposició del procés de Bolonya i la mercantilització de l’ensenyament superior.

Sindicat d’Estudiants dels Països CatalansPaïsos Catalans, 5 de març de 2008

No hay comentarios: